Beugels voor volwassenen

Ben ik te oud voor een beugel?  Absoluut niet.

Behandelingen en beugels voor volwassenen

Ook als volwassenen kunt u een beugel behandeling wensen. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn vragen wij u om zich in te schrijven via deze site. Omdat u zelf foto’s maakt van uw gebit kan de orthodontist een eerste screening doen. De orthodontist brengt u op de hoogte van de geziene afwijking en eventuele behandelingsmogelijkheden.

Afhankelijk van de afwijking van het gebit wordt u uitgenodigd voor een eerste consult in de praktijk.

Er zijn verschillende redenen waarom volwassenen een orthodontische behandeling overwegen, u bent niet de enige. U kunt zich altijd aanmelden voor een oriënterend gesprek met de orthodontist.

Weer voluit kunnen lachen

Of u zich nu ongemakkelijk voelt met uw lach.  Of u heeft moeite heeft met mondhygiëne door de plaatsing van uw tanden, een beugel voor volwassenen heeft veel voordelen.

  • Weer voluit kunnen lachen
  • Geen schaamte meer voor gebit
  • Meer zelfvertrouwen
  • Betere hygiëne
  • Controle op afstand

Veelgestelde vragen over beugels voor volwassenen

Bent u te oud voor een beugel?

U bent zeker niet te oud voor een beugel. Er is geen leeftijdsgrens voor het hebben van een gezonde, zelfverzekerde glimlach.

Waarom zou u het nog doen, het is alleen cosmetisch.

Buiten het cosmetische aspect zijn er ook tal van andere voordelen door het dragen van een beugel. Rechte tanden zijn eenvoudiger schoon te maken en verbeteren de mondhygiëne dat de kans op tandvleesaandoeningen verkleint.  Ook zal het abnormale slijtage van de tanden verminderen en helpt beter te ademen, te spreken en te kauwen.

Welke beugel is voor u het meest geschikt?

Afhankelijk van de ernst van uw niet goed uitgelijnde tanden, kan uw orthodontist tandheelkundige aligners, of vaste beugels aanbevelen.

Ben ik verzekerd voor een orthdontische behandeling?

Voor deze vraag moeten wij u terugverwijzen naar de voorwaarden van uw zorgverzekering.