Aligners, een onzichtbare beugel

Met een onzichtbare beugel zal bijna niemand zien dat u uw tanden recht laat zetten!

Wat zijn Aligners?

Een onzichtbare beugel, ook wel Aligners genoemd, is een doorzichtig van kunststof gemaakt hoesje. Het is uitneembaar en klikt om uw tanden als een bitje. Er is een reeks van transparante, op maat gemaakte Aligners nodig om tot het gewenste resultaat te kunnen komen.

In combinatie met de Aligners worden er attachments geplaatst. Dit zijn kleine tandkleurige lijmbolletjes die op uw tanden worden geplaatst om op die manier de tanden te kunnen verplaatsen.

Voordelen transparante Aligners:

  • Het is uitneembaar waardoor goede mondhygiëne makkelijker is; u kunt alles eten en drinken!
  • Nooit ‘noodgevallen’ meer met losse slotjes of draadjes.
  • De Aligners die u draagt zijn vrijwel niet zichtbaar en zorgen ervoor dat uw tanden worden rechtgezet.
  • U kunt de beugel bij alle activiteiten gewoon zonder risico’s dragen, bijvoorbeeld tijdens sporten.

Veelgestelde vragen over onzichtbare beugels

Hoe verloopt het behandelproces?

Na de diagnose en de overeenstemming van het behandelplan ontvangt u een aantal Aligners. Met behulp van de meegegeven Scanbox controleert de behandelaar of de u volgende Aligner mag dragen.

Hoe werkt de Scanbox met de Aligners

De controle op afstand werkt met de Dental Monitoring app (DM app). Op de pagina over Dental Monitoring leest u meer over de werkwijze.

Hoe vaak moet ik de Aligner dragen?

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat u de Aligner minimaal 22 uur per dag moet dragen, dus ook terwijl u slaapt.

Kan ik alles eten en drinken?

Het is uitneembaar waardoor goede mondhygiëne makkelijker is; u kunt alles eten en drinken! Let wel, bij het eten en drinken dient de Aligner uit de mond genomen te worden.

Zijn transparante slotjes hetzelfde als doorzichtige Aligners?

Nee, transparante slotjes zijn eigenlijk een andere naam voor keramische slotjes. Transparante en keramische slotjes worden vastgezet op het gebitselement en hebben een vergelijkbare kleur als de tanden of kiezen. Bij transparante slotjes kan de draad die bij traditionele beugels wordt gebruikt in sommige gevallen wel gewoon te zien zijn.

De doorzichtige, ofwel ‘clear aligners’ passen strak en nauw over je tanden en zijn gemaakt van een doorzichtige, stevige, maar flexibele kunststof.